A huge collection of 3400+ free website templates www.JARtheme.COM WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

header afb

Prima Casă are faţă nouă şi un plafon de 2,5 milioane de lei. Potrivit ultimelor modificări, locuinţele consolidate sunt asimilate celor noi

 

Prima Casă are faţă nouă şi un plafon de 2,5 milioane de lei. Potrivit ultimelor modificări, locuinţele consolidate sunt asimilate celor noi. În cazul apartamentelor construite sau consolidate în ultimii cinci ani, statul va garanta 50 la sută din credit. Pentru locuinţele mai vechi, garanţia scade la 40 la sută. Însă asta ar putea să însemne avans mai mare cerut de bănci. De altfel, au apărut deja două bănci care au anunţat un avans necesar de 10 la sutp în cazul programului Prima Casă.

Programul Prima Casă 2017 a fost implementat deja de câteva bănci. Diferenţa majoră, faţă de vechea formă a acestuia ţine de vechimea imobilului.

În plus, locuinţele care au fost supuse consolidării sau reducerii riscului seismic cu cinci ani înainte de solicitarea creditelor pentru achiziţionarea lor sunt asimilate locuinţelor noi.

Dincolo de schimbările aduse programului Prima Casă pentru acest an, luna februarie mai vine cu o noutate. Unele dintre bănci au decis să majoreze avansul cerut de la 5 la 10%. Majorare de avans care vine pe fondul garanţiei diferenţiate în funcţie de vechimea locuinţei.

Pentru locuinţele vechi, acolo unde garanţia statului va fi de 40 la sută din valoarea creditului, preţul locuinţei nu trebuie să fie mai mare de 60.000 de euro. Specialiştii din piaţa imobiliară spun că schimbările aduse programului Prima Casă vor stimula creşterea cosntrucţiilor noi.

Asta înseamnă că pe piaţă ar urma să apară mult mai multe proiecte imobiliare noi.

Preţul locuinţelor noi variază între 30.000 de euro, în sud, pentru apartamente cu două camere, 45 – 50.000 de euro pentru locuinţele din estul Capitalei şi chiar 100.000 de euro pentru nordul Bucureştiului. Plafonul de garantare pentru Prima Casă, în acest an, este de 2,5 miliarde de lei.