A huge collection of 3400+ free website templates www.JARtheme.COM WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

header afb

Povestea editiei cu numarul 3 a Galei Brokerilor de Credite

Alliance Finance Broker, în calitatea sa de membru al Asociației Române a Brokerilor de Credite, a celebrat în cadrul Galei organizate de BeLoved Events pe 21 martie 2018 la Le Château – Castelul din inima capitalei, 10 ani de existență ai ARBC dedicați Experienței, Excelenței și Viitorului în Servicii Financiare.

       Ca în fiecare an, ne-au fost alături parteneri din industria financiar-bancară, societăți financiare nebancare, Banca Națională a României, Asociația Română a Băncilor, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, presă și clienți.

În cadrul Galei, Asociația Română a Brokerilor de Credite a prezentat rezultatele din 2017 și a premiat cele mai bune produse de creditare, cele mai bune bănci și societăți financiare nebancare, dar și cele mai bune initiative și programe de educație financiară, toate contribuind la creșterea calității serviciilor financiare oferite clienților săi.

Liviu Andrei, vicepresedinte al Asociației Române a Brokerilor de Credite și managing partner Alliance Finance Broker, a acordat Băncii Comerciale Române premiul Banca Anului, în urma voturilor celor 450 de membri ai ARBC, conform propriilor experiențe și a feedback-ului primit din partea clienților, pe tot parcursul anului 2017, nominalizații acestei categorii fiind: Alpha Bank, BCR și Idea Bank.

Felicităm pe această cale toți partenerii și colaboratorii nominalizați și premiați în cadrul Galei de anul acesta și asteptăm cu încredere și interes evoluția sistemului financiar-bancar pe parcursul anului 2018. Celelate premii au fost:

  • Cea mai bună rețea (nominalizări: BCR, Unicredit Bank România , OTP Bank România). Câștigător: Unicredit Bank România
  • Cel mai bun flux (nominalizări: Alpha Bank, Garanti Bank, IDEA:BANK). Câștigător: IDEA: BANK
  • Cel mai bun credit de nevoi personale (nominalizări : Cetelem – BNP Paribas Group, IDEA:BANK, Credit Agricole). Câștigător: Cetelem – BNP Paribas Group
  • Mereu aproape de brokeri (nominalizări: Alpha Bank, BCR, IDEA:BANK).  Câștigător: Alpha Bank
  • Cea mai spectaculoasă revenire (nominalizări: BCR, OTP BANK, Unicredit Bank). Câștigător: OTP BANK
  • Cel mai bun credit ipotecar (nominalizări: BCR , Alpha Bank, Garanti Bank). Câștigător: Garanti Bank
  • Premiul special pentru educație financiară: Asociația Română a Băncilor (ARB).

Trofeul acordat acestora, marca definitiva a evenimentului industriei brokerilor din Romania, reprezinta intelepciunea, echilibrul si rabdarea – bufnita atotstiutoare -, atribute obligatorii ale unui broker dedicat, implicat si profesionist.

Pes curt, Le Chateau, sau Castelul din mijlocul orasului, a gazduit un eveniment de inalta tinuta, care a marcat totodata si aniversarea de 10 ani a asociatiei brokerilor.

Ne-au fost alaturi, ca sponsori si parteneri de eveniment, banci (OTP Bank, Alpha Bank si Idea:Bank , BCR Erste)), Cetelem si Unicredit Bank (responsabilitate sociala), companii de telecomunicatii (Telekom).

Le multumim tuturor si la buna revedere in 2019, la editia a IV-a, a Galei ARBC.

 

 

Brokerii de credite vor celebra Experienta, Excelenta si Viitorul in Servicii Financiare la Gala ARBC, Editia a III-a, 2018

Asociatia Romana a Brokerilor de Credite pregateste cea de-a treia editie a evenimentului sau anual, Gala ARBC Experienta, Excelenta si Viitor in Servicii Financiare.

Vor fi prezentate rezultatele deosebite din 2017 ale membrilor asociatiei si vor fi premiate inovatia, realizarile si activitatea care au contribuit la dezvoltarea si consolidarea parteneriatelor si cresterea calitatii serviciilor financiare. Vor fi decernate premii pentru cele mai bune produse bancare, cel mai bun flux, cea mai buna retea, cel mai aproape de brokeri, educatie financiara, cea mai spectaculoasa revenire si banca anului.

Sunt invitati 120 de reprezentanti de marca din industria financiar-bancara, Banca Nationala a Romaniei, Asociatia Romana a Bancilor, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, colaboratori si parteneri, sa participe alaturi de membri ARBC la o seara speciala.

Gala va avea loc in data de 21 martie la castelul din inima capitalei Le Chateau, va fi prezentata de Stelian Muscalu si ilustrata cu proiectii 3D de Les Ateliers Nomad.

Evenimentul este sponsorizat de OTP Bank (Gold), Alpha Bank si Idea:Bank (Silver), BCR Erste si Telekom (Bronze), Cetelem si Unicredit Bank (responsabilitate sociala).

 

Cresterea ROBOR

Indicele ROBOR s-a dublat in ultima sapatamana. Desi suna alarmant, cresterea nu este una de speriat, mai ales daca analizam fluctuatia din ultimii 7 ani a cotatiei interbancare.

Chiar de la sfarsitul sapatamanii trecute, Liviu Andrei, managing partner Alliance Finance Broker, declara pentru wall-street.ro: "Cotatiile Robor din ultimii ani au reprezentat o situatie anormala. Cresterea ROBOR este o revenire la normalitate. Nu cred ca se astepta cineva ca ROBOR sa ramana foarte mult timp sub 1%. Sa nu uitam ca acum patru ani depasea 4%."

Sa luam cazul unui credit Prima Casa, de 230.000 lei (ap. 50.000 euro), obtinut in octombrie 2011. La acea data, ROBOR 3M era 6,2%! Cu o marja fixa de 2% rezulta o dobanda anuala de 8,2%, cu o rata lunara de 1.720 lei! De atunci, ROBOR a tot scazut, pana la valoarea minima de 0,69%, atinsa in 2016. Dobanda devenise astfel 2,69%, iar rata scazuse pana la 932 lei. Cresterea din aceasta saptamana la 1,78% a ROBOR a urcat rata la 1.069 lei, cu multa sub valoarea din 2014, sa nu ma vorbim de cea din 2012 sau 2013.

Data 06-Oct-11 06-Oct-12 06-Oct-13 06-Oct-14 06-Oct-15 06-Oct-16 06-Oct-17
ROBOR 3M 6,20% 5,62% 3,29% 2,94% 1,43% 0,69% 1,78%
Rata 1.720 lei  1.627 lei  1.276 lei  1.226 lei  1.024 lei  932 lei  1.069 lei 

De ce a crescut ROBOR acum? "Ne-am fi asteptat ca fluctuatiile ROBOR sa fie influentate de cele ale EURIBOR. Vedem insa ca EURIBOR nu s-a modificat deloc, ceea ce inseamna ca modificarile din piata financiara romaneasca sunt favorizate doar de factori interni. Pastrand aceasta logica, ar fi de asteptat ca, dupa ce se termina aceasta perioada in care statul atrage foarte multi bani (lei) la buget, sa avem parte de ajustari ale Robor. Daca doar acesta este motivul real al majorarii dobanzilor, avem de-a face cu o situatie conjuncturala, care influenteaza negativ piata, nefiind vorba despre o crestere <naturala>", a declarat pentru wall-street.ro Liviu Andrei, managing partner Alliance Finance Broker.

Despre aceste calcule puteti vedea imagini la Stirile DIGI 24 TV!

Echipa AFB.

Cum se calculeaza gradul de indatoare?

 

Ieri au aparut informatii ca BNR sugereaza bancilor sa limiteze gradul de indatorare pentru creditele de consum. Alliance Finance Broker a sustinut mereu evitarea supraindatorarii. La fel, si majoriatatea bancilor au sisteme de scoring care nu permit un grad de indatorare de peste 50%, chiar de 35-40% pentru pesoanele cu venituri sub 3.000 lei.  Creditul de consum poate fi un instrument util atunci cand banii sunt folositi pentru a crea plus valoare unui bun deja detinut, de exemplu renovarea locuintei, sau atunci cand sunt investiti pentru dezvoltarea personala si profesionala: cursuri de pregatire, master, scoala copiilor. In ambele cazuri tinta este cresterea nivelului de trai, prin sporirea confortului locuintei, dar si prin obtinerea unui venit mai mare, conform cunostintelor acumulate si a pregatirii continue.

Cum AFB nu are ca principal scop intermedierea creditelor de nevoi personale, ci se axeaza pe segmentul creditelor ipotecare de achizitie, incercam sa va explicam mai jos cum se calculeaza gradul de indatorare.

1. Avem mai intai exemplul unei familii cu un venit de 10.000 lei, cu un copil in intretinere. Pentru fiecare mebru al familiei bancile scad in medie cate 350 lei (cheltuieli minime de subzistenta). De la inceputul acestui an se tine cont si de cheltuielile ocazionate de bunurile detinute in proprietate: impozit casa/masina si asigurari de locuinta/RCA. Mai mult, bancile iau in calcul si cheltuielile provocate de bunul ce va fi achiztionat. In cazul noastru, impozitul pentru locuinta si cele doua asigurari, PAD si facultativa. Atunci cand creditul este insotit de o asigurare de viata, se tine cont si de costul lunar al acesteia. 

 

venit pe familie

10.000

3 membri

   

cheltuieli lunare

3x350

1.050

cheltuieli lunare impozite si asigurari

masina

impozit

14

rca

75

locuinta noua

impozit

17

PAD

8

asig facultativa

45

venit eligibil

8.791

grad de indatorare maxim 60%

5.275

Bani ramasi pt cheltuieli diverse

3.516

Desi gradul de indatoare este de 60%, aceasta familie ar ramane cu 3.500 lei (35% din venit) pentru diverse cheltuieli, dupa ce scadem cheltuielile de subzistenta, cele pentru impozite si asigurari, dar si presupusele rate de 5.275 lei. Spunem "presupusele" pentru ca la achizitia unei case de 100.000 eur, cu un avans de 15%, rata nu depaseste 1.850 lei pe 30 ani sau 2.000 lei pe 25 ani. Pentru a ajunge la rate totale de 5.275 lei, respectiva familie ar trebui sa contracteze cel putin un credit de nevoi personale de 90.000 lei si carduri de credit cu limita de peste 30.000 lei. Sunt foarte putine cazurile in care am vazut clienti ajunsi in aceasta situatie extrema. Subliniem ca e o greseala sa nu pastram un buffer de cel putin 7% din gradul maxim de indatorare.

2. In al doilea caz, avem exemplul unei familii similare, dar cu un venit de doar 4.000 lei. Pentru venituri de acest nivel, bancile practica, chiar si la creditele ipotecare, un grad de indatoare de sub 50%.

 

venit pe familie

4.000

3 membri

   

cheltuieli lunare

3x350

1.050

cheltuieli lunare impozite si asigurari

masina

impozit

14

rca

75

locuinta noua

impozit

13

PAD

8

asig facultativa

27

venit eligibil

2.803

grad de indatorare maxim 45%

1.262

Bani ramasi pt cheltuieli diverse

1.541

Si in acest caz, dupa scaderea tuturor cheltuielilor si ratei maxim posibile, raman 1.541 lei, adica 38% din venitul familiei. La calculul asigurarii facultative de locuinta am folosit un apartament de 60.000 eur, cu un avans de 15%, respectiv o rata de app 1.100 lei pe 30 ani. Este clar ca aceasta familie nu isi va putea permite un alt credit, pentru ca este deja la limita maxima de indatorare.

Concluzia noastra este ca pastrarea unui grad diferit de indatorare in functie de venitul familiei este o practica sanatoasa. Venitul este un criteriu foarte important in calcul gradului de indatoarare, dar nu este singurul de care se tine cont. De exemplu, unei persoane care a inregistrat restante la creditele anterioare i se va ajusta gradul de indatorare cu cel putin 15%. De pierdut au si cei tineri, fara vechime relevanta in munca, necasatoriti, fara studii superioare sau angajati la firme foarte mici.

 Aceste informatii pot fi vazute si materialul de la Stirile PROTV: http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/bnr-vrea-sa-limiteze-creditele-pentru-populatie-ce-masuri-ar-putea-introduce.html

Echipa ALLIANCE Finance Broker

Un broker de credite poate fi un ajutor imens atunci când începeţi căutările pentru a deveni clientul băncilor

Un împrumut ipotecar ales în grabă, fără verificarea în amănunt a ofertei, ajunge să se transforme într-o povară pentru următorii 30 de ani, iar bucuria cumpărării unei locuinţe noi este umbrită de costurile mult prea ridicate. Un broker de credite poate fi un ajutor atunci când începeţi căutările pentru a deveni clientul băncilor. Aflaţi mai multe despre rolul unui broker de credite imediat, în rubrica Banii Tăi. 

Cel mai mare procent din totalul creditelor intermediate de brokeri sunt cele ipotecare.

Brokerul de credite poate fi un ajutor mai ales atunci când clientul nu are o educaţie financiară.

Accesând creditul prin intermediul unui broker economisiţi nu doar timp dar şi bani.

În prezent, brokerii de credite sunt de două feluri. Cei ale căror servicii sunt plătite de client şi cei care-şi oferă serviciile gratuit clienţilor, comisionul fiind perceput de la bancă.

În acest moment, chiar dacă există un interes mare pentru creditele ipotecare, românii nu se grăbesc să cumpere. Motivul?!

Înainte de a vă îndatora la bancă pentru următorii 30 de ani, verificaţi întreaga ofertă de pe piaţă. În acest fel veţi face cea mai bună alegere.

 

sursa si video: http://focusprimatv.ro/un-imprumut-ipotecar-ales-in-graba-se-poate-transforma-intr-o-povara-un-broker-de-credite-poate-fi-un-ajutor-atunci-cand-incepeti-cautarile-pentru-a-deveni-clientul-bancilor/