A huge collection of 3400+ free website templates www.JARtheme.COM WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

header afb

Un broker de credite poate fi un ajutor imens atunci când începeţi căutările pentru a deveni clientul băncilor

Un împrumut ipotecar ales în grabă, fără verificarea în amănunt a ofertei, ajunge să se transforme într-o povară pentru următorii 30 de ani, iar bucuria cumpărării unei locuinţe noi este umbrită de costurile mult prea ridicate. Un broker de credite poate fi un ajutor atunci când începeţi căutările pentru a deveni clientul băncilor. Aflaţi mai multe despre rolul unui broker de credite imediat, în rubrica Banii Tăi. 

Cel mai mare procent din totalul creditelor intermediate de brokeri sunt cele ipotecare.

Brokerul de credite poate fi un ajutor mai ales atunci când clientul nu are o educaţie financiară.

Accesând creditul prin intermediul unui broker economisiţi nu doar timp dar şi bani.

În prezent, brokerii de credite sunt de două feluri. Cei ale căror servicii sunt plătite de client şi cei care-şi oferă serviciile gratuit clienţilor, comisionul fiind perceput de la bancă.

În acest moment, chiar dacă există un interes mare pentru creditele ipotecare, românii nu se grăbesc să cumpere. Motivul?!

Înainte de a vă îndatora la bancă pentru următorii 30 de ani, verificaţi întreaga ofertă de pe piaţă. În acest fel veţi face cea mai bună alegere.

 

sursa si video: http://focusprimatv.ro/un-imprumut-ipotecar-ales-in-graba-se-poate-transforma-intr-o-povara-un-broker-de-credite-poate-fi-un-ajutor-atunci-cand-incepeti-cautarile-pentru-a-deveni-clientul-bancilor/

Gala ARBC 2017 - Editia a II-a

In cadrul Galei ARBC 2017, editia a II-a, in urma voturilor membrilor asociatiei, au fost anuntati, premiati si celebrati castigatorii celor 8 sectiuni ale premiilor galei, pentru activitatea desfasurata anul trecut. 

Astfel, premiile au fost:

1.  Nominalizarile La categoria Cea mai buna retea au fost: BCR, Piraeus Bank Romania si Alpha Bank Romania.
Castigator: Banca Comerciala Romana

2.  Nominalizarile La categoria Cel mai bun flux: Alpha Bank, Garanti Bank, OTP Romania.
Castigator: Alpha Bank

3.  Nominalizari Cel mai bun credit de nevoi personale: Idea::Bank,  CETELEM IFN, Garanti Bank.
Castigator: Idea::Bank

4.  Premiul special pentru educatie financiara:  Asociatia Romana a Bancilor (ARB).

Castigator: Alpha Bank

6. Premiul la Categoria Cea mai specataculoasa revenire:  PIRAEUS BANK

7.  Nominalizari pentru Cel mai bun credit ipotecar: Garanti Bank, Alpha Bank, BCR.
Castigator: Garanti Bank

8.  Nominalizari Categoria Banca Anului 2016: Idea::Bank, Alpha Bank, BCR
Castigator: Idea::Bank

Toate momentele importante ale Galei le puteti vedea aici: https://www.facebook.com/pg/ARBCredite/photos/?tab=album&album_id=1428874683859080

 

GALA ASOCIATIEI ROMANE A BROKERILOR DE CREDITE

Am parcurs impreuna cu partenerii si clientii nostri, in 2016, un context economic, social, politic si legislativ aparte, ca sa nu spunem dificil sau imposibil.

Am fost aproape si de parteneri si de clienti, facand posibil din imposibil, cu solutii financiare adaptate fiecaruia, astfel incat sa rezolvam cat mai multe situatii.

Am avut rezultate bune si foarte bune, de aceea vom celebra, Experienta, Excelenta si Viitorul in Serviciile Financiare din Romania, in cadrul celei de-a doua editii a Galei Asociatiei Romane a Brokerilor de Credite, sub semnul trecerii pe un nivel superior al serviciilor de intermediere.

Astfel, pe 23 Martie 2017, ARBC isi invita partenerii de business si alte oficialitati din domeniul financiar-bancar din Romania la Novotel Bucarest City Center, Sala Paris, incepand cu ora 19:30.

Vor fi prezenti reprezentanti ai bancilor si institutiilor financiare si vor fi premiate inovatia, realizarile si activitatea care au contribuit la dezvoltarea si consolidarea parteneriatelor si cresterea calitatii serviciilor financiare in anul care a trecut.

Peste 120 de reprezentanti de marca ai industriei financiar-bancare, institutii guvernamentale cat si reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei si ai Asociatiei Romane a Bancilor ne vor fi alaturi in aceasta seara speciala, pentru al doilea an consecutiv.

Prima Casă are faţă nouă şi un plafon de 2,5 milioane de lei. Potrivit ultimelor modificări, locuinţele consolidate sunt asimilate celor noi

 

Prima Casă are faţă nouă şi un plafon de 2,5 milioane de lei. Potrivit ultimelor modificări, locuinţele consolidate sunt asimilate celor noi. În cazul apartamentelor construite sau consolidate în ultimii cinci ani, statul va garanta 50 la sută din credit. Pentru locuinţele mai vechi, garanţia scade la 40 la sută. Însă asta ar putea să însemne avans mai mare cerut de bănci. De altfel, au apărut deja două bănci care au anunţat un avans necesar de 10 la sutp în cazul programului Prima Casă.

Programul Prima Casă 2017 a fost implementat deja de câteva bănci. Diferenţa majoră, faţă de vechea formă a acestuia ţine de vechimea imobilului.

În plus, locuinţele care au fost supuse consolidării sau reducerii riscului seismic cu cinci ani înainte de solicitarea creditelor pentru achiziţionarea lor sunt asimilate locuinţelor noi.

Dincolo de schimbările aduse programului Prima Casă pentru acest an, luna februarie mai vine cu o noutate. Unele dintre bănci au decis să majoreze avansul cerut de la 5 la 10%. Majorare de avans care vine pe fondul garanţiei diferenţiate în funcţie de vechimea locuinţei.

Pentru locuinţele vechi, acolo unde garanţia statului va fi de 40 la sută din valoarea creditului, preţul locuinţei nu trebuie să fie mai mare de 60.000 de euro. Specialiştii din piaţa imobiliară spun că schimbările aduse programului Prima Casă vor stimula creşterea cosntrucţiilor noi.

Asta înseamnă că pe piaţă ar urma să apară mult mai multe proiecte imobiliare noi.

Preţul locuinţelor noi variază între 30.000 de euro, în sud, pentru apartamente cu două camere, 45 – 50.000 de euro pentru locuinţele din estul Capitalei şi chiar 100.000 de euro pentru nordul Bucureştiului. Plafonul de garantare pentru Prima Casă, în acest an, este de 2,5 miliarde de lei.

 

  • 1
  • 2